Filistin Halkının Yanındayız!

Filistin Halkının Yanındayız!

Biruni Üniversitesi öğrencilerimiz, akademik ve idari kadromuz ile birlikte Filistin halkına desteğimizi göstermek için yürüyüş düzenledik.

    Basın açıklamasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Adnan Ömerustaoğlu, Filistin halkının yanında olduğumuzu ifade etti.

    İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği soykırıma ses yükselterek Biruni Üniversitesi kampüsünde öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari kadromuz ile bir araya geldik. Ellerimizde pankartlarla kampüs çevresinde yürüyüş gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz ile birlikte Filistin’e destek sloganları attık. Yürüyüşümüzü takip eden basın mensuplarına açıklamada bulunarak Filistin’de yapılan soykırıma karşı olduğumuzu tüm dünyaya duyurduk.

     “BÜTÜN DÜNYADA TEPKİLER VAR”

    İnsanlığın büyük bir sınavdan geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, “Dünyanın egemen güçleri, uluslararası kuruluşların her birinin bu konuda gerekeni yapması gerekiyor. Daha iyi bir dünya daha yaşanılır bir dünyaya geçişin arifesindeyiz ya da daha kötü bir dünyada yol almaya devam edeceğiz. Onun için diyoruz ki; vicdan sahibi olan herkesin Filistin halkının yanında yer alması, mazlumların yanında yer alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

    “FİLİSTİN HALKININ YAŞAM HAKKI ELİNDEN ALINAMAZ”

    Filistin halkının yaşam hakkının elinden alınamayacağını belirten Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, “Biz de Biruni Üniversitesi olarak yaşanan bu olayları, protesto etmek için bugün burada bir araya geldik. Diyoruz ki; Filistin halkının korunması lazım. Filistin halkının yaşam hakkı elinden alınamaz. Artık birinci kuşak haklar geçti, ikinci kuşak haklar bitti. Dünya bugün, üçüncü ve dördüncü kuşak hakları konuşurken Filistin halkının birinci kuşak haklardan mahrum edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Onun için sesimizi yükseltiyoruz. Filistinli masumların yanındayız, bunu haykırmak istiyoruz bütün dünyaya” ifadelerini kullandı.