10 Eğitim Metodumuzla Öğrencilerimize Değer Katıyoruz

10 Eğitim Metodumuzla Öğrencilerimize Değer Katıyoruz

    Üniversitemizin Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü RAM Eğitim Akademisi işbirliği ile düzenlediği seminerin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, “Öğrencilerimizin en iyi şekilde öğrenmesini istiyoruz. Gençlerimizin düşünce sistemlerinin gelişmesini sağlayan 10 eğitim metodumuzu başarıyla uyguluyoruz.” dedi.

     

    Üniversitemizin Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü RAM Eğitim Akademisi işbirliği ile düzenlediği eğitim seminerini yüzlerce rehber öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel yaptı. Rektörümüz, rehber öğretmenlerin öğrencilerin kendilerini keşfetme yolculuğundaki önemine dikkat çekerek katılan tüm öğretmenlere teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, Biruni Üniversitesi olarak her zaman öğrencilerin gelişimine katkı sunmayı ilke edindiklerini anlatarak, “Üniversite demek, araştırma demektir. Üniversite demek yenilik sunmak demektir. Öğrencilerimizin en iyi şekilde öğrenmesini istiyoruz. Gençlerimizin düşünce sistemlerinin gelişmesini istiyoruz. Bu nedenle de eğitimi destekleyen 10 metodumuz bulunuyor.” dedi.

    Öğrenmeyi Öğretmenin Önemi

    Rektörümüz her eğitim metodunun öğrencinin gelişimine ayrı bir değer kattığını ifade ederek 10 metodumuzla ilgili “Biruni Derse Hazırlık sistemiz BirDeHa’dır. Biruni Bilginin Oluşumu BirBilginOl metodumuzdur. Biruni Düşünce ve Uygulama Eğitimi BirDüşEğit’tir. Biruni Bilimsel Proje Arkadaşlığı metodumuz BirBilPar’dır. Biruni Akran Arkadaşlığı BirAkAr, Biruni Akademik Danışmanlık BirEBir, Biruni Birlikte Etkinlik BirBirEt, Biruni Kariyer Merkezi-Danışmanlık BirKarDan, Biruni Sürekli Eğitim Merkezi BirSemSer, Biruni ALES, KPSS ve DGS Hazırlık Kursu BirBirİleri’dir. Bu metotlarımızın hepsini başarıyla uyguluyoruz” diye konuştu.

    Eğitimcinin Eğitimi Seminerleri

    Dünyanın değişim ve gelişim içerisinde olduğunu anlatan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Adnan Yüksel, öğrenmeyi de öğretmenin de artık daha da önemli olduğunu belirterek, “Üniversitemiz açılmadan 1 hafta önce eğitimcinin eğitimini yapıyoruz. Eğitimcinin eğitimini de oldukça fazla önemsiyoruz” dedi.

    İletişim becerilerini kazandırmalıyız

    Açılış konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Binyamin Birkan "Uygulamalı Davranış Analizi: Otizmli Çocuklar ve Ailelerin Yaşam Kalitesini Arttıran Bir Bilim Dalı" başlıklı bir seminer verdi. Prof. Birkan, bazı davranışların değiştirilmesinin otizmi çocuklar için daha önemli olduğunu söyleyerek şunları belirterek, “İletişim becerileri en öncelikli olandır. İletişim becerilerinin gelişmesi çocuğa sosyal çevrenin kontrolünü kazandırır. Bağımsızlık becerileri çocuğa fiziksel çevrenin kontrolünü kazandırır ve kendini yöneten biri olmasına katkı sağlar. Sosyal beceriler çocuğu ebeveyne sevdirir ve çocuğa sosyal çevresinde daha fazla kontrol kazandırır, bu kontrol sosyal çevrenin arzu ettiği veya kabul ettiği türdendir.” şeklinde konuştu