10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleştirildi

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleştirildi

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,  aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde Üniversitemizde düzenlenen törenle anıldı.  Reyhan Konferans Salonunda düzenlenen anma törenine; akademisyenlerimiz, idari personellerimiz ve öğrencilerimiz karanfille katıldı. Tören, saat 9.05 geçe Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği siren sesleriyle başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.  

    Dünyanın bilim insanlarına ihtiyacı var

    Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, her gencin ülkesine ve dünyaya katkı sağlamak için çok çalışması gerektiğini belirterek öğrenmek için en uygun yerlerin üniversiteler olduğunu söyledi. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yüksel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca milleti için çalışmıştır. Bizler de topluma faydalı gençler yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sizler de çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin. Araştıran, sorgulayan ve buluşlara imzasını atan siz olun” dedi.

    Dünyada ses getiren bilim insanlarımız

    Programda günün anlam ve önemini belirtmek üzere Eğitim Fakültemiz Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Sayın Ebru Kuşçu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Kuşçu, yaptığı konuşmada,  Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel özelliklerine vurgu yaparak her gencin ülkesine katkı sunmak için çok çalışması gerektiğini belirtti. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinde örnek gösterilen çok sayıda bilim insanımızın olduğunu ifade eden Kuşçu, yapmış oldukları çalışmaların önemine vurgu yaptı.

    10 Kasım Yas Günü Değildir

    Öğrencilerimizden Sultan Altundaş, ‘Bugün 10 Kasım’ başlıklı konuşmasında “10 Kasım sadece bir yas günü değildir. Aynı zamanda verdiğimiz sözü yineleme günüdür. Atatürk’ün ebedi hatırasını bu düşünce ve duygularla selamlıyoruz. Ölümlü vücudu Anıtkabir’de fakat ruhu ve aşkı sizin, bizim yüreklerimizdedir.” diye konuştu.

    Milletimiz İçin Çalışmalıyız

    Söz alan öğrencimiz Beyza Nadiroğlu ise, “Her ulusun tarihinde kahramanlar vardır. Türk tarihindeki ölümsüz kahramanların başında Atatürk gelir.  Hayatı boyunca bizlere kazandırdıkları ise vatanımızı çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmıştır.” şeklinde konuştu.

    Öğrencilerimizin sesinden şiirler

    Tören,  öğrencilerimiz Esma Nur Tekin, Emre Albayrak, Elif Güldemir ve Efsa Dağlar’ın “Mustafa Kemaller Tükenmez’’  rondunu seslendirmesi ile devam etti. Tören, Okul Öncesi Öğretmenliği topluluğunun hazırlamış olduğu video gösteriminin ardından öğrencimiz İpek Su Korkmaz’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.