2022-2023 Ek Kontenjan Bilgilendirmesi

2022-2023 Ek Kontenjan Bilgilendirmesi


    Sevgili Öğrencimiz,

    Biruni Ailesi’ne hoş geldiniz.

    Üniversitemize kayıt işlemlerinizi, yerleşkemize gelmeden 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.


    E-Devlet Şifresi Temini

    • Şifrenizi, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğinizi ibraz ederek, yurt içi PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden alabilirsiniz.
    • İnternet Bankacılığı kullanıcısı iseniz, e-Devlet sistemine internet bankacılığı şifreniz ile giriş yaptıktan sonra e-Devlet şifrenizi kendiniz oluşturabilirsiniz.

    E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT İŞLEMİ

    Şifreniz ile e-Devlet Kapısına giriş yaparak, site içi arama kutusuna “E-Kayıt” yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Üniversite e-Kayıt” bağlantısına tıklamalısınız. Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu açıklamaları doğrultusunda kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. 

    e-Devlet kaydını başarı ile tamamlayanların Üniversitemiz yerleşkesine gelerek herhangi bir evrak teslim etmeleri gerekmemektedir.

    Not:  Eğitim dili İngilizce olan veya isteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrencilerimizin; seviye belirleme sınavına 25-29 Eylül tarihleri arasında istenilen saatte ve online olarak girmeleri, bu sınavdan başarılı olmaları halinde 30 Eylül tarihinde Üniversitemizde yapılacak olan Hazırlık muafiyet sınavına katılmaları gerekmektedir.


    Burslu (%100) İndirimli Bölüm/Programlara Yerleşen Öğrencilerin e-Kayıt İşlemleri

    Üniversitemiz bölüm/programlarının burslu (%100 indirimli) kontenjanlarına yerleşen öğrencilerin, https://malikayit.biruni.edu.tr aşağıdaki adımları izlemeleri gerekmektedir.

    T.C. kimlik numarası ile giriş yapılır,

    Taahhütname ve KVKK formu onaylanır,

    ÖSYM de kayıtlı olan telefon numaranıza Onay SMS’si gelir,

    SMS geldikten sonra, doğrudan e-Devlet üzerinden kesin kaydınızı yapabilirsiniz.


    %50 İndirimli Bölüm/Programlara Yerleşen Öğrencilerin e-Kayıt İşlemleri

    İndirimli kontenjanlara yerleşen öğrencilerin e-kayıt işlemi için aşağıdaki adımları izlemeleri gerekmektedir.

    1.Adım:

    %50 indirimli bölüme/programa yerleşen öğrenciler, https://malikayit.biruni.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası ile ödeme bilgilerine ulaşarak, tercih edilen ödeme seçeneğine göre mali kayıt işlemini tamamlayabilirler.

    Ancak tercih ve üniversitenin sağladığı diğer indirimlerden yararlanacak öğrencilerin (bilgi için tıklayınız), ÖSYM tercih formunu veya diğer hak kazandığı indirime ait belgelerini mali kayıt işlemlerine başlamadan önce tercihindirimi@biruni.edu.tr adresine e-posta olarak göndermeleri ve indirim sisteme tanımlandığına dair onay maili almaları gerekmektedir. Aksi takdirde uygulanmayacaktır.  (1. tercihle yerleşen öğrencilerin YKS  tercih formunu göndermelerine gerek yoktur). 

    Tercih formu (25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında alınmış olmalıdır.), ÖSYM Aday işlemleri paneline giriş yaptıktan sonra TERCİHLERİM↔️TERCİHLERİMİ GÖRÜNTÜLE alanından edinilebilir. Tercih indirimi sisteme yansıtıldıktan sonra tarafınıza e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilendirme sonrası https://malikayit.biruni.edu.tr adresinden güncellenen ödeme bilgilerinize ulaşarak tercih edilen ödeme seçeneğine göre mali kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

    2.Adım:

    %50 indirimli bölüme/programa yerleşen öğrencilerin mali kayıt işlemlerini tamamlamaları halinde ÖSYM de kayıtlı olan telefon numaranıza en fazla bir saat içinde onay mesajı gönderilecektir. Onay mesajı alındıktan sonra e-Devlet üzerinden kesin kayıt işleminizi tamamlamanız gerekmektedir.

    Not:

    Tercih indiriminden veya üniversitenin sağlamış olduğu diğer indirimlerden yararlanmak isteyen öğrencilerin, ÖSYM tercih formunu veya diğer indirimi sağlayacak resmi belgeyi tercihindirimi@biruni.edu.tr adresine göndermemeleri halinde indirim uygulanmayacaktır.

    İngilizce programlarda, mali kayıt işlemleri 1.sınıf program ücreti üzerinden yapılır. 75 ve üzeri puan alındığını gösterir TOEFL IBT sınav sonuç belgesinin ibraz edilememesi veya Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavından başarılı olunamaması halinde ödenen ücret hazırlık sınıfı ücretine göre fazla ise iadesi yapılır.


    ŞAHSEN KAYIT İŞLEMİ

    25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında E-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştiremeyen öğrenciler; ŞAHSEN veya NOTER ONAYLI VEKÂLETNAME ile yetkili kılınan kişi tarafından kayıt evrakları ile 26-30 Eylül 2022 tarihine kadar Üniversitemiz Yerleşkesine gelerek kayıt yaptırabilirler.


    KAYIT İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

    2022 YKS Yerleştirme Sonuçları Belgesi (İnternet çıktısı) ( Biruni Üniversitesi’ne yerleştiğini gösterir belge) ÖSYM’nin internet sayfasından alınan sonuç belgesinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır.

    2022 YKS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı) Tüm puanları gösteren, puan kartı belgesi) ÖSYM’nin internet sayfasından alınan sonuç belgesinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır.

    2022 YKS Tercih Belgesi,

    Lise diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi (Lise diplomasını henüz teslim almayanlar için geçici mezuniyet belgesinin aslı gerekmektedir. Daha önce üniversiteye kayıtlı olduğu için lise diploması elinde olmayan öğrenciler, kayıtlı olduğu kurumdan kaydını sildirmeli ve lise diplomasını teslim almalıdır. Henüz liseden mezun olamayan öğrenciler, liselerinden mezun olamadıklarını bildiren belge almalıdır. Kayıt sırasında lise diplomasının aslı görevliler tarafından görüldükten sonra fotokopisi Üniversitede kalacak ve diplomanın aslı öğrenciye iade edilecektir. Lise Diploması elinde olmayan adayların e-devlet sisteminden alınan Lise Mezuniyet Belgesi kabul edilmektedir.)

    Nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi (Aslı görevlilere ibraz edilecektir).

    Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (e-devletten online alınmaktadır).

    Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet fotoğraf (Fotoğrafların arkasına ad soyad yazılmalıdır.) (Renkli fotokopi geçerli değildir.)


    Ayrıca;

    Başka bir üniversiteden mezun olmuş ya da kaydını sildirmiş olan öğrencilerin muafiyet işlemlerinin yapılabilmesi için başarı durum belgeleri ile ders içeriklerini getirmeleri gerekmektedir.

    Eğitim dili İngilizce olan bölümlere kayıt hakkı kazanan ve Yabancı Dil Hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrencilerin aşağıda yer alan şartlardan birini sağlamış olmaları gerekir:

    Kayıt esnasında TOEFL IBT, PTE, CAE, CPE belgesini Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na teslim etmek,

    Üniversitemiz tarafından yapılan Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavında başarılı olmak.