Beslenme ve Diyetetik Bölümü akademisyenleri olarak birçok kitap bölümü ve bilimsel nitelikli ders kitabı ile bu yılı kapatıyoruz

Beslenme ve Diyetetik Bölümü akademisyenleri olarak birçok kitap bölümü ve bilimsel nitelikli ders kitabı ile bu yılı kapatıyoruz

    Bu yıl, Beslenme ve Diyetetik Bölümü bilim insanları birlikte ve tek başına ürettikleri birçok kitabı ve kitap bölümünü bilimsel literatüre kazandırmışlardır.


    Prof. Dr. Fatma Çelik ve Doç. Dr. Meltem Soylu’nun editörlüğünü yapmış olduğu ‘’Diyetetik ve Beslenme Vaka Çalışmaları’’ kitabı şimdilerde bilim uzmanlıklarını almış olan o zamanın öğrencileri Beril Coşkun, Betül Yalap, İbrahim Halil Bağış, Merve Tatlı, Şeyma Selen Aykanat ve Zehra Nur Karaer’in katkıları ile uluslararası bir yayınevi olan Ankara Nobel Tıp Kitabevi tarafından yayınlanmıştır. Yine Fatma Çelik ve Meltem Soylu’nun editörlüğünde ‘’Profesyoneller İçin Beslenme Danışmanlığı ve Eğitimi Rehberi’’ kitabı Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Programı 23 öğrencinin iş birliği ile aynı yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Öğr. Gör. Ezgi Ertal, her iki kıymetli kitapta da ‘’Vaka Çalışması 22: Besin Alerjisi’’, ‘’Vaka Çalışması 23: HIV/AIDS’’, “Beslenme Uygulamalarının Genişleyen Faaliyet Alanları” ve ‘’Yaşam Boyu Danışmanlık’’ bölümleri ile güncel bir bakış açısı sunmuştur.

     

    Doç. Dr. Meltem Soylu’nun editörlüğünde ‘’Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-12’’ ve ‘’Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-13’’ kitapları Hatiboğlu Yayıncılık tarafından yayınlanmıştır. Yine aynı yayınevi bünyesinde bölümümüzün genç akademisyenlerinden Öğr. Gör. Sevde Kahraman’ın “Acil ve Özel Durumlarda Anne ve Çocuk Beslenmesi” başlıklı kitap bölümü “Salgın Hastalıklar ve Pandemiler; Gıda Güvenliği ve Anne Çocuk Beslenmesi” isimli kitapta yer almıştır.

     

    Prof. Dr. Fatma Çelik’in öncülüğünde bölümümüz genç akademisyenleri Arş. Gör. Melike Şare Bulut ve Öğr. Gör. Ezgi Ertal’ın yazmış olduğu ‘’Enteral, Parenteral Beslenme ve Doğru Ürün Seçimi’’ adlı bölüm “Türkiye Klinikleri Radyasyon Onkolojisinde Nütrisyonel Konular” kitabında yer almıştır. Öğr. Gör. Sevde Kahraman’ın “Çocuklarda Laboratuvar Bulguları ve Beslenmenin Değerlendirilmesi” başlıklı kitap bölümü “Diyetisyenler İçin Çocuklarda Klinik Değerlendirme ve Yönetim” isimli kitabı Uluslararası Ankara Nobel Tıp Kitabevleri tarafından yayınlanmıştır. Aynı zamanda Meslek Yüksekokulunun Müdürlüğü görevini de yürütmekte olan Prof. Dr. Fatma Çelik editörlüğünde Beslenme Terminoloji dersinin de kaynağı niteliğinde olan Mesleki ve Tıbbi Terminoloji kitabı Öğr. Gör. Emre Manisalı ve Öğr. Gör. Soner Sinan bölüm yazarlıkları ve Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizin değerli katkıları ile aynı yayınevi aracılığı ile literatüre kazandırılmıştır.

     

    Yayınlanan kitapların alanda çalışan uzmanlara ve öğrencilere yol gösterici olacağına inanıyoruz. Değerli çalışmalarından dolayı hocalarımızı tebrik ederiz. Önümüzdeki yılı orijinal makale ve projeler ile kucaklayacağız.