Biruni Üniversitesi 2022 KA131 Erasmus+ Öğrenim & Staj Hareketliliği

2022 KA131 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvurularımız 7 Şubat – 7 Mart tarihlerinde başlayacaktır. Bu ilan 2022-1-TR01-KA131-HED-000052529 no’lu projeyi kapsamaktadır. Başvurular online platform https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adresinden şahsen yapılmaktadır. Projemiz için posta yolu ya da ofise gelerek şahsen başvuru kabul edilmeyecektir. Başvurunuzun gerçekleşmesi ve değerlendirilmesi için öncelikle ilanı okumanız ve bu doğrultuda başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Sistem üzerinden yapacağınız başvuruda tüm belgeleri eksiksiz yüklemeniz gerekmekte olup eksik, hatalı ya da güncel olmayan belgeler değerlendirme sürecine alındığında geçersiz sayılacaktır. Bu duyurunun amacı, başvurmak isteyen öğrencilere ilan öncesi bilgilendirme yapmaktır.

Başarılar dileriz.
    Biruni Üniversitesi
    Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü

Erasmus+ Staj Hareketliliği için detaylar:

Başvuru Takvimi

Online Başvuru Tarihleri: 7 Şubat 2023 – 7 Mart 2023
    Son Kabul Mektubu Tarihi: 14 Mart 2023
    İngilizce Dil Sınavı Tarihi: 13 – 17 Mart 2023 Haftası yapılacak olup gün ve saat için duyuru yapılacaktır.
    Aday Başvuru Sonuçlarının Asil ve Yedek Sonuçlarının Açıklanma Tarihi: 20 - 24 Mart 2023 Haftası duyurulacaktır.
    Sonuçlara İtiraz ve Hibesiz Gitmek İsteyenlerin Başvuruları: 21-24 Mart 2023 (İtiraz eden ve hibesiz gitmek isteyen öğrenciler başvuru dilekçelerini şahsen Uluslararası İlişkiler Direktörlüğüne getirmelidir).

İtiraz Süreci

ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR’A Göre;
    5.1.6. Erasmus+ öğrencisi olmaya hak kazanan öğrenci listeleri biruni.edu.tr ve intbiruni.edu.tr adreslerinde duyurulur. İlgili sıralama ve yerleştirmelere itiraz süreci duyuruları takiben 3 iş günü içerisinde Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’ne şahsen yapılır. İtirazlar, ilgili proje seçim komisyonuna iletilerek değerlendirilmeye alınır. İtiraz sonucu, itiraz tarihini takiben en geç 7 iş günü içerisinde öğrenciye şahsen, e-posta ve diğer iletişim araçlarıyla bildirilir. Burada yer alan itiraz-şikayet döngüsü usül-esaslardaki bu değişiklik sonrası her başvuru ilanında yer alacaktır.

Feragat Dilekçeleri İçin Son Gün: 20 – 24 Mart 2023 (Asil listeden feragat etmek isteyen öğrenciler şahsen Uluslararası İlişkiler Direktörlüğüne feragat dilekçelerini iletmelidir, Asil listeden belirtilen tarihlerde feragat etmeyen öğrenciler bu tarihlerden sonra feragat ettikleri takdirde bir sonraki başvurularından eksi puan olarak değerlendirilecektir.)

Başvuru süreci online yürütüleceği için belgelerinizi sisteme yüklemeden önce erasmus@biruni.edu.tr adresine göndererek kontrol sağlayabilirsiniz. Başvurularda eksik, hatalı ya da güncel olmayan belgeler değerlendirme sürecine alındığında geçersiz sayılacaktır. Başvurusunu son adıma kadar tamamlamayan yararlanıcıların da başvurusu geçersiz sayılacaktır. Belgelerin doğru bir şekilde doldurulması ve başvuru süreci, yararlanıcıya aittir.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için:

Başvuru Takvimi

Online Başvuru Tarihleri: 7 Şubat 2023 – 7 Mart 2023
    Son Başvuru Tarihi: 14 Mart 2023

İtiraz Süreci
    ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR’A Göre;

Feragat Dilekçeleri: 20 – 24 Mart 2023 (Asil listeden feragat etmek isteyen öğrenciler şahsen Uluslararası İlişkiler Direktörlüğüne feragat dilekçelerini iletmelidir, Asil listeden belirtilen tarihlerde feragat etmeyen öğrenciler bu tarihlerden sonra feragat ettikleri takdirde bir sonraki başvurularından eksi puan olarak değerlendirilecektir.)

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği detayları için tıklayınız.

Erasmus+ Staj Hareketliliği detayları için tıklayınız.