Çevrimiçi Vizyon Söyleşilerimiz Devam Ediyor

Çevrimiçi Vizyon Söyleşilerimiz Devam Ediyor

    Üniversitemiz kadrosunda bulunan alanında nitelikli ve donanımlı öğretim üyelerinin katılımıyla çevrim içi olarak düzenlenen “Vizyon Söyleşileri” ana başlığı altında “Öğrenmenin 38 Saniyesi” konulu seminer programlarımız tüm hızıyla devam ediyor.

     Vizyon Söyleşileri - Öğrenmenin 38 Saniyesi" seminer programlarımızla bu güne binlerce üniversiteye hazırlanan ortaöğretim kademesindeki öğrencilere meslekleri tanıtıldı. Birey ve toplum için mesleklerin önemini anlatıldı. Öğrencilere, yeteneklerine uygun meslek seçiminde yol gösterildi. Seminer programlarımız kapsamında bu hafta Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen seminere yüzlerce öğretmenimiz ve öğrenci katıldı.

    Seminerde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, öğrenme üzerine düşünmenin etkileri hakkında bilgi verdi. Çocuk nörolojisi ve aynı zamanda genetik olmak üzere 2 alanda uzmanlığı bulunan Rektörümüz, beynin çalışma ve öğrenme biçimleri üzerine bilgilendirme yaparak kişinin kendisini tanımasın önemi üzerinde durdu.  Rektörümüz, “Herkesin öğrenme şekli farklıdır. Kimisi görerek, kimisi duyarak, kimisi kinestetik olarak öğrenir. Her zaman kendi yeteneklerinizi ortaya çıkarmaya çalışın. Fark oluşturabileceğiniz hikayenizi sizler yazacaksınız. Düşünce sisteminizi muhakkak fark edin.” dedi.

    Dopdolu İçerik

    Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Zekeriya Artar, programın tüm öğrenci ve öğretmenler için oldukça önemli olduğunu dile girerek Rektörümüze teşekkür etti.  Programda ayrıca Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanımız ve MYO Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Fatma Çelik, “Öğrenme Üzerine Beslenmenin Etkisi” başlıklı bir konuşma yaptı. Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Hülya Kayıhan, “Öğrenmeye Psikososyal Yaklaşım” konulu bir sunum yaptı. Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Sayın Burak Önal ise Öğrenme Motivasyonu hakkında bilgilendirme yaptı.