Dikey Geçiş Kayıt İşlemleri 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı

Dikey Geçiş Kayıt İşlemleri 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı

    Doğrulama Kodu

     

    DİKEY GEÇİŞ KAYIT İŞLEMLERİ

    2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize Dikey Geçiş ile kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 09-13 Ekim 2020 tarihleri arasında e-devlet kapısı üzerinden “e-kayıt” yöntemiyle veya Üniversiteye şahsen gelerek 09-15 Ekim 2020 tarih ve 09:00-17:00 saatleri arasında kayıtlarını yaptırabilirler.

    Bu yöntemlerden herhangi biriyle, belirtilen tarihlerde kayıtlarını yaptırmayanlar Üniversitemize kayıt haklarını kaybederler.

    Kayıt için gerekli koşulları taşımadığı sonradan anlaşılan ya da bu koşulları sonradan kaybeden öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir.

    DGS yerleştirme sonuçları kapsamında aşağıda belirtilen bölümlere/programlara kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 09-13 Ekim 2020 tarihleri arasında e-devlet kapısı üzerinden, e-kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekir.

    ÖĞRENCİ İŞLERİ MASASINA TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER:

    • 2020 DGS Yerleştirme Sonuç Belgesi(İnternet çıktısı) (Biruni Üniversitesi’ne yerleştiğini gösterir belge) ÖSYM’nin internet sayfasından alınan sonuç belgesinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır.
    • 2020 DGS Yerleşme Puan Kartı (İnternet çıktısı) (Tüm puanları gösteren, puan kartı belgesi) ÖSYM’nin internet sayfasından alınan sonuç belgesinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Koduolması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır.
    • Nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi(Aslı görevlilere ibraz edilecektir).
    • Lise diplomasının aslı ve birer adet fotokopisi(Lise diplomasını henüz teslim almayanlar için geçici mezuniyet belgesinin aslı gerekmektedir. Daha önce üniversiteye kayıtlı olduğu için lise diploması elinde olmayan öğrenciler, kayıtlı olduğu kurumdan kaydını sildirmeli ve lise diplomasını teslim almalıdır. Henüz liseden mezun olamayan öğrenciler, liselerinden mezun olamadıklarını bildiren belge almalıdır. Kayıt sırasında lise diplomasının aslı görevliler tarafından görüldükten sonra fotokopisi Üniversitede kalacak ve diplomanın aslı öğrenciye iade edilecektir. Lise Diploması elinde olmayan adayların e-devlet sisteminden alınan Lise Mezuniyet Belgesi kabul edilmektedir.)
    • Ön Lisans diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi(Ön Lisans diplomasını henüz teslim almayanlar için geçici mezuniyet belgesinin aslı gerekmektedir.)
    • Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi(e-devletten online alınmaktadır) 2000 ve daha önce doğumlu erkek öğrenciler için.
    • 3 adet vesikalık fotoğraf(Renkli fotokopi geçerli değildir.)
    • 1 adet transkript (Fotokopi kabul edilmeyecektir.)
    • 1 adet ders içeriği (Ders içerikleri kayıt sırasında alınacaktır.)