Öğrencilerimizden Liselilere ‘Sporda’ Tam Destek

Öğrencilerimizden Liselilere ‘Sporda’ Tam Destek

    Spor Koordinatörlüğümüz eşliğinde öğrencilerimiz, spora merakı olan ve çeşitli spor dallarda kendilerini profesyonelce yetiştirmek isteyen Türkiye ve İstanbul genelindeki lise öğrencilerine destek olarak 1.’ler yetiştirmenin gururunu yaşıyor. Üniversitemizin yetiştirdiği 3 lise öğrencisi ise 19-20 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşecek İstanbul Şampiyonası’nda yarışacaklar.

     

    Öğrencilerimiz, deneyimlerini ve bilgilerini ortaöğretim düzeyinde öğrencilerle paylaşmayı sürdürüyor. Spor Koordinatörlüğümüz bünyesinde spor dallarıyla ilgilenen öğrencilerimiz, Türkiye ve İstanbul’daki lise öğrencileriyle buluşarak önce spor dalları hakkında öğrencileri bilgilendiriyor, isteyen öğrencileri ise Üniversitemizin spor salonlarında yetişmek istedikleri branşla ilgili eğitim vererek müsabakalara hazırlıyor. Spor Koordinatörlüğümüzün eşliğinde öğrencilerimizin derece kazandırdığı lise öğrenci sayısı da her geçen gün artıyor. 19-20 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşecek İstanbul Şampiyonası’nda ise yetiştirilen 3 lise öğrenci muaythai, kick bok alanında yapılacak müsabakalarda ter dökecek.

     

    Gönüllülüğe Dayalı Öğrenme Ve Öğretme

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, öğrencilerimizin sosyal sorumluluk kapsamında yaptığı çalışmaları çok kıymetli olduğunu, bilgi ve becerilerini gençlerle paylaşmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, “Öğrencilerimiz, lise öğrencilerine mentorlük yapıyor, onların yeni kazanımlar ve yaşantılar elde etmesini sağlıyor. Gönüllülüğe dayalı öğrenme ve öğretme ilkesini öğrencilerimize kazandıran eğitim sistemimizi daha da geliştirmeye devam edeceğiz.”

     

    Keşfedilmemiş Yetenekler Var

    Spor Koordinatörümüz Sayın Gökhan Çam ise öğrencilerimizden birlikte antreman yaparak kendilerini geliştiren öğrencileri bugün müsabakalarda görmekten duyduğu kıvancı dile getirerek, “Türkiye’nin çeşitli yerlerden lise öğrencilerine spor dallarını tanıtmaya ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Örneğin Elbistan’daki bir öğrencimize antreman planı çıkardık. Oryantring masa tenisi okçuluk gibi spor dallarında da liseli öğrencilere eğitim verip liseler arası yarışmalara da hazırlıyoruz. 2021-2022 İstanbul birincisi Jet kune do (kung fu) da Sunay Kırmızıkoyun olmuştu. 2020-2021’de ise Osman Çam ve Ali Çam derece kazanmışlardı. Bu sene de Ayaz Özden isimli yetiştirdiğimiz öğrencimiz yarışacak.”

     

    Biruni Ailesi olarak Spor Koordinatörlüğümüzün bünyesinde lise öğrencilerine destek olan tüm öğrencilerimizi kutluyor, müsabakalarda katılacak lise öğrencilerini de başarılar diliyoruz.