Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Savaşer Dereceli Sporcularımızı Tebrik Etti

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Savaşer Dereceli Sporcularımızı Tebrik Etti

    Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Sevim Savaşer, geleneksel okçuluk ve makaralı yay alanında madalya kazanan sporcularımızı makamında kabul etti.

     

    Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Sevim Savaşer, Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası Makaralı Yay Kadınlar Bireysel Türkiye 3.lüğünü göğüsleyerek bronz madalya kazanan Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencimiz Sayın Yasemin Begüm Topkarcı, Türkiye Üniversiteler Arası Fetih Sport Fest Müsabakaları Geleneksel Okçuluk kategorisinde 2. olup gümüş madalya kazanan Çocuk Gelişimi 3. Sınıf öğrencimiz Sayın Elif Doğangün, Spor Koordinatörümüz Sayın Gökhan Çam ve Antrenörümüz Sayın Serkan Bilgücü’yü makamında kabul etti.

     

    30 Branşta 32 Madalya

    Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Sevim Savaşer, öğrencilerimizin bilimsel alanda olduğu gibi sanat ve spor alanında da başarılara imza atmalarından gurur duyduklarını dile getirdi. Biruni Ailesi olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını söyleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Sevim Savaşer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biruni Üniversitesi, gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmalarında ve kendilerini yetiştirmeleri için her türlü imkânı sunmaktadır. Spor salonlarımız, teknik donanımız, nitelikli kadromuzla Üniversitemiz, bundan sonraki süreçte de ülkemize yeni sporcular kazandıracaktır. Bu yıl Üniversitemiz müsabakalarda erkek –kadın olmak üzere 30 branşa katılım sağlamış ve yarışmalardan 32 madalya kazanmıştır. Bu vesileyle tüm sporcularımızı da bir kez daha tebrik eder ve sporcularımızın başarılarının artarak devamını dileriz.”

     

    Ok ve yay insanı zinde tutar

    Türkiye Üniversiteler Arası Fetih Sport Fest Müsabakaları Geleneksel Okçuluk kategorisinde Çocuk Gelişimi 3. Sınıf öğrencimiz Elif Doğangün, Üniversiteler arasında 2. Olup gümüş madalya kazandı. Öğrencimiz duygularını şu sözlerle dile getirdi:

    “Dünya üzerinde en uzun tarihe sahip olan Türk tarihinde ilk günden beri savaşçı ruha sahip okçulardan ve Osmanlı döneminden itibaren meydanlara nam salmış kemankeşlerden (geleneksel okçu) aldığımız bu mirası günümüzde de yaşatmaya devam ediyoruz. Tarihimizden aldığımız güçle, gelecekteki hedeflerimize yürüyoruz. Ok ve yay insanı zinde tutar. Çünkü güç, kuvvet, denge ve odak gerektirir.” dedi.

     

    Birunili sporcudur

    Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası Makaralı Yay Kadınlar Bireysel Türkiye 3.lüğünü Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencimiz Sayın Yasemin Begüm Topkarcı göğüsleyerek bronz madalya kazandı. Öğrencimiz, çalışmalarına tüm hızıyla sürdüğünü anlatarak daha iyi başarılara imza atmak için hız kesmeden çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Birunililerin sporcu olduğunu söyleyen Sayın Yasemin Begüm Topkarcı, tüm öğrencilere bir spor dalıyla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundu.