Rektörümüzün Öğretmenler Günü Mesajı

Rektörümüzün Öğretmenler Günü Mesajı

    “Nitelikli ve Duyarlı Öğretmenler Yetiştirmekten Asla Vazgeçmeyeceğiz”

     

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, yarınların mimarı olan öğrencilerimizi yetiştirmek için fedakârca çalışan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, Üniversitemizin eğitim camiasına nitelikli olduğu kadar duyarlı öğretmenler yetiştirmekten de asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörümüz Sayın Yüksel, “Bizlere okumayı, yazmayı öğreterek başlayan eğitim yolculuğumuzda hep yanımızda olan öğretmenlerimizin hayatımızdaki yeri ayrı olmuştur. En kutsal mesleklerden birini yerine getiren öğretmenlerimiz, bir anne ve baba şefkatiyle her zaman yol gösterici olmuşlardır. Biruni Üniversitesi olarak bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın ve yüce bir meslek olan öğretmenlik ordusuna yeni neferler kazandırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

    Rektörümüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu duygu ve düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit olan ve vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli olan ve yurt içi ve yurt dışında görevi başındaki çok değerli öğretmenlerimizin ve öğretmenler yetiştiren kıymetli akademisyenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum."