Yabancı Dil Muafiyet Sınavına İlişkin Duyuru

Doğrulama Kodu

YABANCI DİL MUAFİYET SINAVINA İLİŞKİN DUYURU

Hazırlık Sınıfı Muafiyeti:

- Aşağıda belirtilen eğitim dili İngilizce olan bölümlere kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 13-22 Eylül 2021 tarihleri arasında istenilen gün ve saatte online seviye belirleme sınavına girmeleri zorunludur. Bu sınav sonucuna göre;
    o B1 ve üzeri yeterlilik seviyesinde olan öğrenciler 30 Eylül 2021 ve 1 Ekim 2021 tarihlerinde Üniversitede yüz yüze yapılacak olan muafiyet (yeterlilik) sınavına tabii tutulurlar. 100 puan üzerinden en az 70 puan ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı sayılır ve yerleştikleri bölümün birinci sınıfında öğrenime başlarlar.
    o Muafiyet sınavında başarılı olamayan öğrenciler, hazırlık sınıfında eğitime başlarlar

Eğitim Dili İngilizce Olan Bölümler:
    - Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce),
    - Biyomedikal Mühendisliği (İngilizce),
    - Dil ve Konuşma Terapisi (İngilizce),
    - Diş Hekimliği (İngilizce)
    - Eczacılık (İngilizce)
    - Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce),
    - Hemşirelik (İngilizce)
    - İngilizce Öğretmenliği (İngilizce),
    - Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği (İngilizce),
    - Tıp (İngilizce)
    - Aşağıda belirtilen sınavlara ilişkin geçerlilik süresi içinde belgeleri bulunan ve Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na ibraz eden öğrencilerin, seviye belirleme sınavına girmelerine gerek yoktur, hazırlık eğitiminden muaf tutulurlar ve yerleştikleri bölümün birinci sınıfında öğrenime başlarlar.
    o TOEFL IBT sınavının dinleme, konuşma, okuma ve yazma bölümlerinin her birinden 30 üzerinden ayrı ayrı en az 15 olmak üzere toplamda 120 üzerinden 75 ve üzeri olanlar.
    o PTE sınavından 55 puan olanlar.
    o CAE sınavından en az B olanlar.
    o CPE sınavından en az C olanlar.
    Öğrenciler bu belgelerin orijinallerini 22 Eylül gününe kadar Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına ulaştırmalıdırlar.

NOT:
    Online Seviye Belirleme Sınavı ile ilgili olarak;
    - Sınava ilişkin kullanıcı adı ve şifre bilgisi üniversite uzantılı e-mail adresinize gönderilecektir.
    - Seviyenize göre sınav süresi 10 dk. ile 60 dk. arasında değişiklik göstermektedir.
    - Dinleme soruları seviyeye göre gelebileceğinden, sınava bilgisayar üzerinden girilmeli ve kulaklık mutlaka bulundurulmalıdır.
    - Yabancı dil seviyeniz belirlendiğinde sistem sınavınız bitti uyarısı verecektir.

Muafiyet Sınavı dört beceriyi ölçmektedir: Çoktan seçmeli sınavda okuma, dinleme, kelime bilgisi ve dilbilgisi mevcuttur. Konuşma ve yazma sınavları ayrıca yapılmaktadır.
    Örnek sınav soruları için tıklayınız.