Yabancı Dil Muafiyet Sınavına İlişkin Duyuru

Yabancı Dil Muafiyet Sınavına İlişkin Duyuru

    Hazırlık Sınıfı Muafiyeti:
    • Aşağıda belirtilen eğitim dili İngilizce olan bölümlere kayıt hakkı kazanan ve isteğe bağlı hazırlık okuyacak olan öğrencilerin 29 Ağustos - 11 Eylül tarihleri arasında istenilen saatte online seviye belirleme sınavına girmeleri zorunludur. Sınav 11 Eylül 23:59'da erişime kapanacaktır. Bu sınav sonucuna göre;
    - B1 ve üzeri yeterlilik seviyesinde olan öğrenciler 27.09.2022-28.09.2022 tarihlerinde Üniversitede yüz yüze yapılacak olan muafiyet (yeterlilik) sınavına tabii tutulurlar. Hangi gün sınava geleceklerinin randevu bilgisi üniversite tarafından öğrencilere tanımlanmış olan üniversite maili üzerinden iletilecektir. 100 puan üzerinden en az 70 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı sayılır ve yerleştikleri bölümün birinci sınıfında öğrenime başlarlar.
    - Muafiyet sınavına girmeyen veya sınavda başarılı olamayan öğrenciler, hazırlık sınıfında eğitime başlarlar.


    ONLINE SINAVA GİRİŞ YAPABİLMEK İÇİN;

    Öğrencilerimizin öncelikli olarak https://bem.biruni.edu.tr/ adresine girerek panele girişlerini yapmaları gerekmektedir.
    Öğrencilerimiz öğrenci numaraları ile birlikte sisteme şu şekilde giriş yapacaklardır; Kullanıcı Adı: ogrencinumarası@st.biruni.edu.tr
    Şifre: kampüs şifresi

    Öğrencilerimiz sisteme giriş yaptıktan sonra ekranda çıkacak olan “2022-2023 HAZIRLIK SEVİYE TESPİT SINAVI – PREP SCHOOL PLACEMENT EXAM”
    bölümüne tıklayarak ön bilgilendirmeleri de muhakkak okuduktan sonra sınavlarını başlatabilirler. Sınava bir kez girme hakları bulunmaktadır.

    Öğrencilerimizin aynı giriş bilgileri ile Üniversitemiz tarafından kendilerine
    tanımlanmış olan mail adreslerine de ilk girişlerini yapmaları gerekmektedir. Yüz yüze sınavın randevu bilgileri öğrencilerimize Üniversite mailleri üzerinden iletilecektir.
    KVKK gereğince öğrencilerimizle sadece Üniversite mailleri üzerinden iletişim kurulacaktır.


    Eğitim Dili İngilizce Olan Bölümler:
    - Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce),
    - Biyomedikal Mühendisliği (İngilizce),
    - Dil ve Konuşma Terapisi (İngilizce),
    - Diş Hekimliği (İngilizce)
    - Eczacılık (İngilizce)
    - Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce),
    - Hemşirelik (İngilizce)
    - İngilizce Öğretmenliği (İngilizce),
    - Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği (İngilizce),
    - Tıp (İngilizce)

     

    - Aşağıda belirtilen sınavlara ilişkin geçerlilik süresi içinde belgeleri bulunan ve Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na ibraz eden öğrencilerin, seviye belirleme sınavına ve muafiyet sınavına girmelerine gerek yoktur, hazırlık eğitiminden muaf tutulurlar ve yerleştikleri bölümün birinci sınıfında öğrenime başlarlar.
    o TOEFL IBT sınavının dinleme, konuşma, okuma ve yazma bölümlerinin her birinden 30 üzerinden ayrı ayrı en az 15 olmak üzere toplamda 120 üzerinden 75 ve üzeri olanlar.
    o PTE sınavından 55 puan olanlar.
    o CAE sınavından en az B olanlar.
    o CPE sınavından en az C olanlar.
    Öğrenciler bu belgelerin orijinallerini 20.09.2022 tarihine kadar Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına ulaştırmalıdırlar.

    • İsteğe Bağlı Hazırlık:

    - Ön lisanslar da dahil olmak üzere, okulumuzda isteğe bağlı hazırlık mevcuttur.
    - %100 burslu öğrenciler isteğe bağlı hazırlık okumak istediklerinde hazırlık eğitimi ücrete tabidir.
    - İsteğe bağlı Hazırlık okumak isteyen öğrencilerimizin Yabancı Diller Bölümünden kayıtlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

    • NOTLAR:

    Online Seviye Belirleme Sınavı ile ilgili olarak;
    - Sınav okulumuzun BEM sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır. BEM sistemine giriş bilgileriniz okul tarafından sağlanacaktır.
    - BEM sisteminde sınava nasıl girileceğini anlatan bir kılavuz öğrencilerin okul e-mail adreslerine gönderilecektir.
    - Sınava belirtilen tarih aralığında herhangi bir gün ve saatte girilebilir.
    - Online Seviye Belirleme Sınavı bir muafiyet sınavı değildir. Bu bakımdan; öğrencilerin sınavları kendi bilgileri çerçevesinde çözmesi, öğrencilerin hazırlık
    eğitimi boyunca kendi düzeylerinde eğitim almaları açısından büyük önem taşımaktadır. Öğrenciler kendi seviyelerine yerleştirildikten sonra seviye değişikliği hazırlık programı boyunca yapılamamaktadır.
    - Sınavda dinleme soruları gelebileceğinden, sınava bilgisayar üzerinden girilmeli ve kulaklık mutlaka bulundurulmalıdır.
    - Sınav bittiğinde ve son soru cevaplandığında sınavı sonlandırabilirsiniz.

    Yüz yüze yapılacak muafiyet sınavı (Proficiency) sınavı ile ilgili;
    Yüz Yüze Muafiyet Sınavı dört beceriyi ölçmektedir: Çoktan seçmeli sınavda okuma, dinleme, kelime bilgisi ve dilbilgisi mevcuttur. Konuşma ve yazma sınavları ayrıca yapılmaktadır.