İstanbul Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi Gerçekleşti

Üniversitemiz ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İş Birliğiyle ‘İstanbul Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi’ Gerçekleşti

Üniversitemiz konferans salonunda 4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşen zirveye; İstanbul Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, akademisyenler, okul ve kurum yöneticileri ile öğretmenler katılım sağladı.

“Çocuklarımız yarınlarımızın en masum yüzü”

Zirvede gerçekleştirdiği konuşmada çocukların gelişimi ve eğitimine değinen İl Milli Eğitim M Yentür, “Çocuklarımız, yarınlarımızın en masum yüzü. Hepimizin ortak umudu. Onlar için güzel bir gelecek düşlüyor ve bu geleceği şekillendirmek için eğitimde güçlü adımlar atarak, yenilikçi ve kapsayıcı yaklaşımlarla onların çok yönlü gelişimini destekliyoruz.

İlimizde okul öncesi kademesinde şu anda 1043 kurumda toplam 8.719 öğretmenimiz, 114.940 öğrencimize kaliteli eğitim sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca, 462 rehber öğretmenimiz ile öğrencilerimizin sosyal ve psikolojik gelişimlerini destekleyici programlar sunuyoruz” dedi.

Konuşmasına devam ederek, 0-8 yaş aralığını kapsayan erken çocukluk döneminin, gelişimde "kritik dönem" olduğunu belirtti. Yentür ayrıca, “Çocuklarımız, birçok gelişim alanında yaşamları boyunca kat edeceği mesafenin yarısını bu dönemde kat etmektedirler. İnsan yaşamı için önemi, yapılan çalışmalar yoluyla da vurgulanan bu dönemde yapılacak eğitim ve değerlendirme çalışmaları, bizler için bu anlamda çok önemli bir çalışma alanıdır” şeklinde konuştu.

“Onların en iyi şekilde eğitim almaları en büyük arzumuzdur”

Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel de çocukların eğitime attığı ilk adımın ne denli önemli olduğunu belirterek, “Çocuklarımız ülkemizin geleceği, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Onların en iyi şekilde eğitim almaları en büyük arzumuzdur.

Eğitimin her kademesi ayrıca önemlidir. Üniversite de bu eğitimin en önemli basamaklarındandır.” dedi. Sözlerine devam eden Rektör Yüksel, “Gelecek bugün istirahatini terk etmiş çalışkan insanlar tarafından şekillendirilecektir.

Çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi için her zaman özverili olunmalıdır. Onlara gereken hassasiyet gösterilmelidir.” diyerek eğitim-öğretimin önemini vurguladı. Ayrıca bu denli önemli bir zirveye ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece memnun olduklarını belirtti.