23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı Töreni

Çoçuk Gelişimi ve Eğitimi Topluluğu 19 Nisan 2023 tarihinde Biruni Konferans Salonunda “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni gerçekleştirdi. Çok sayıda akademisyenin, idari kadronun ve öğrencilerin katıldığı tören, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Pro. Dr. Adnan ÖMERUSTAOĞLU günün anlam önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. ÖMERUSTAOĞLU “Atatürk, zorlu mücadelerin ardından kurulan devletimizi çocuklara emanet etmiştir. Bu sebeple onların eğitimi her şeyden önemlidir. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103. yılını kutladığımız bugün bu vesile ile hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi. Program Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi öğrencilerinden Zeynep Çelik, Hediye Öncel ve İrem Özgül isimli öğrencilerimizin seslendirdiği şiirlerle devam etti.

Daha sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Damla Pektaş ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Gökmen deprem bölgesinde yaşayan çocukların karşılaştığı fiziksel ve ruhsal sorunlar hakkında bilgi verdi.