“Bir Medeniyet Bilgini Biruni” Belgeseli TRT2’de

“Bir Medeniyet Bilgini Biruni” Belgeseli TRT2’de

    Üniversitemiz, Kültür Bakanlığı, Özbekistan Kültür Bakanlığı ve İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi’nin (MED-AR) katkılarıyla hazırlanan  "Bir Medeniyet Bilgini Biruni” belgeselinin ilk bölümü, 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 20.00' de TRT2 ekranlarında seyirciyle buluşacak.

    Harezm, Mâverâünnehir, Horasan…Bir zamanlar Orta Asya'nın kalbinin attığı dünyanın en verimli topraklarının bulunduğu yerler...Tarihe yön veren birçok olayın yaşandığı coğrafya... Kadim kültürlerin ve medeniyetlerin mirasını barındıran bu bölge,  sonraki dönemlere damgasını vuran ve bütün insanlığın ufkunu aydınlatan pek çok bilim adamı ve düşünürü yetiştirmiş ve insanlık camiasına sunmuştur. İşte bu bilim insanlarından biri de Üniversitemizde de ismi yaşayan Ebu Reyhan el-Biruni’dir.

    İlk Bölümü Yayınlanacak

    Dünyada bilim sahasına kazandırdığı ilk keşif ve buluşlarla, bilim dünyasına ışık tutan Türk-İslam alimi el-Biruni belgeselinin metnini, İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Derneği (MEDAR) Başkanı Prof. Dr. Sayın Bekir Karlığa kaleme aldı.  "Bir Medeniyet Bilgini Biruni” belgeselinin ilk bölümü, 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 20.00' de TRT2 ekranlarında seyirciyle buluşacak.