Dünyada Ses Getiren Bir Makalemiz Daha Uluslararası Yayında!

Dünyada Ses Getiren Bir Makalemiz Daha Uluslararası Yayında!

    Üniversitemizin uluslararası başarıları devam ediyor. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz ve Hastanemizin Kardiyoloji Uzmanı Sayın Doç. Dr. Cüneyt Koçaş'ın hazırladığı makale, girişimsel kardiyoloji alanında dünyanın en saygın yayınların başında gelen “Journal of Amerikan College of Cardiology-Interventions Dergisi’nde yer aldı.

     

    Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Üniversitemiz, uluslararası bilim dünyasında ses getiren çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz ve Hastanemizin Kardiyoloji Uzmanı Sayın Doç. Dr. Cüneyt Koçaş'ın CTO (Tam tıkalı kalp damarı) Girişimlerinde Radial (bilekten giriş) ile Femoral (kasıktan giriş) Yoldan İşlem Sonuçlarının Karşılaştırılması" konulu makalesi, dünyanın en saygın girişimsel kardiyoloji dergisi Journal of Amerikan College of Cardiology-Interventions Dergisi'nde kabul edildi.

    Literatürdeki İlk Randomize Kontrollü Çalışma

    Öğretim Üyemiz Sayın Doç. Dr. Sayın Cüneyt Koçaş, makalenin önemini “FORT-CTO çalışması, CTO girişimlerinin radial yolla da yapılabileceğini ve sonuçlarının femoral yolla benzer hatta bazı açılardan daha iyi olabileceğini gösteren literatürdeki ilk randomize kontrollü çalışma oldu.” sözleriyle dile getirdi. Sayın Doç. Dr. Koçaş, çok merkezli bir çalışma yapılmasıyla da araştırmanın fark oluşturduğunu dile getirerek “Ülkemizde bu vakaları yapabilecek 4 ayrı merkezdeki operatörlerin bir araya gelmesiyle bu çalışma ortaya çıkmış oldu.” dedi.

     

    Bilimsel Yayınlar Üretmeye Devam Edeceğiz

    Bugüne kadar çok sayıda bilimsel yayına imza atan Kardiyoloji Uzmanı Sayın Doç. Dr. Sayın Cüneyt Koçaş, Üniversitemizin adının bu ölçekte ses getirecek bir çalışmada yer almasından duyduğu mutluluğunu “En büyük amacımız gelecekte de benzer kalitede bilimsel yayınlar üretmeye devam etmek.” sözleriyle ifade etti.

     

    Sosyal Medyada da Yankı Buldu

    Öğretim üyemizin çalışması sosyal medyada da geniş yer buldu. Makale yayınlanır yayınlanmaz Twitter’daki saygın girişimsel kardiyoloji otörleri tarafından paylaşıldı ve sonuçları üzerine tartışmalar yapıldı.

     

    Sınırlı Sayıda Makale Kabul Ediliyor

    Çalışmanın yayınlandığı JACC-Cardiovascular Interventions dergisi girişimsel kardiyolojideki en saygın dergilerin başında geliyor ve sınırlı bir alanda makale kabul etmesine rağmen impact faktörü 11.9 gibi oldukça yüksek bir değer.

     

    Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz ve Hastanemizin Kardiyoloji Uzmanı Sayın Doç. Dr. Cüneyt Koçaş'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

    Ayrıntılı bilgi için tıklayınız:

    https://authors.elsevier.com/a/1ex8b6uPJvmsBm