Kabul Edilen 72 TÜBİTAK (2209A-B) Projeleri ile Ülkemizdeki Vakıf Üniversiteleri Arasında 1'inciyiz

Kabul Edilen 72 TÜBİTAK (2209A-B) Projeleri ile Ülkemizdeki Vakıf Üniversiteleri Arasında 1'inciyiz

    BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ BAŞARISINI SÜRDÜRÜYOR: TUBİTAK 2209-A PROJELERİNDE 3 DÖNEMDİR VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 1’nci SIRADA YER ALDI.

     

    Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan Biruni Üniversitesi, TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen 72 projesiyle Türkiye 1’ncisi oldu. Biruni Üniversitesi 3.dönemdir 1’nci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

     

    TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. “Sürdürülebilir Gelişim” ve “Proje Tabanlı Öğrenme” hedefleriyle önemli çalışmaların yapıldığı Biruni Üniversitesi, yeni dönemde de en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumları arasında 1.inci sırada yer aldı. 72 projesi desteklenmeye değer görülen Biruni Üniversitesi, yükseköğretim kurumları arasında 1’nci olmayı başardı.

     

    Biruni Üniversitesi 3 dönemdir 1’nci sırada yer alarak başarısını sürdürüyor

    Proje kültürünün yaygınlık kazanması için belli aralıklarla ‘Proje Hazırlama ve Yönetme’ eğitimlerinin verildiği Biruni’de her dönem kabul edilen proje sayısıyla sürdürülebilir bir gelişim sürdürüyor. Öğrencilerimiz geleceğimiz ve biz onlara inanıyoruz” Üniversitenin tüm bileşenleriyle geleceğe değer katma hedefinde olduklarını kaydeden Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel , “Araştırma ve proje kültürünün geliştirilmesine yönelik çabalarımız sonuçlarını vermeye devam ediyor. Sadece bugünü değil, yarınları da düşünerek çıktığımız bu yolculukta hep daha iyisini hedefliyoruz. Akademik ve idari insan kaynağımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla ‘Tam bağımsız, güçlü Türkiye’ anlayışına katkı sunuyoruz. Gençlerimizin geleceğimizi inşa ve ihya edecek bireyler olduğunu biliyoruz. Bu inançtan aldığımız şevkle fikirlerini destekliyor, araştırma çıktılarını ulusal ve uluslararası akademik ortamlarda değerlendirmeleri yönünde kendilerini teşvik ediyoruz. Bu duygularla başta öğrencilerimiz olmak üzere emek vererek değer üreten akademik ve idari insan kaynağımız ile tüm bileşenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.