TDB Öğrenci Kolu Merkezi Komisyonu Başkanlığı Birunili’ye Emanet

TDB Öğrenci Kolu Merkezi Komisyonu Başkanlığı Birunili’ye Emanet

    İngilizce Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencimiz Muammer Alhan Babat, 88 dişhekimliği fakültesinin yer aldığı Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu Merkezi Komisyonuna başkan olarak seçildi.

    Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu Merkezi Komisyonu 10. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da gerçekleştirildi. Meslek örgütü bilincinin oluşmasında önemli katkılar sağlayan genel kurula, dişhekimleri odalarımızın Öğrenci Kolu Yerel Komisyon delegeleri katıldı. Genel kurul için eğitim veren 88 Dişhekimliği Fakültesinden 84’ünde yapılan seçim sonucu 435 delege belirlendi. 82 Fakülteden gelen 331 delegenin katılımıyla da genel kurul gerçekleştirildi. Yoğun katılımın gerçekleştiği kurulda, önergelerin toplanması ve görüşülmesinin ardından seçime geçildi. Seçimi İngilizce Dişhekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencimiz Muammer Alhan Babat ve ekibi kazandı.

     

    “Hayat Birlikte Güzel!” diyerek kazandık

    Gerçekleşen seçimlere göre TDB 10. Dönem Merkezi Komisyon Başkanlığını üstlenen İngilizce Dişhekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencimiz Muammer Alhan Babat, başarılı bir dönem gerçekleştirmeye hazır olduklarını söyleyerek 10. dönem için şu mesajları verdi: “Bu yola çıktığımda hayalim Türkiye’deki tüm dişhekimliği odalarımızın yerel öğrenci kolu delegelerine ve 45.000 dişhekimliği öğrencisine ulaşabilmek, hepimizin çok sesliliği ile sorunlarımıza çözümler bulabilmek; aynı zamanda birliğimizin getirdiği güç ile hem ulusal hem de uluslararası düzeydeki düzenleyeceğimiz faaliyetlerde hak ettiğimiz temsiliyeti gösterebilmekti.”

    Yepyeni işlerde öncü olacağız

    Mesleki örgütlenmenin ve dayanışmanın önemini vurgulayan Babat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aylardır çok çalıştık ve tüm dişhekimliği öğrencilerini kapsayan Türkiye’nin her bölgesinden delegenin yer aldığı nitelikli bir ekip oluşturduk. O gün, o salonda olan delegelerimizin gözlerinde değişimin ve değiştirmeye cesaret edebilmenin ışığını gördüm. Ne mutlu bana ki bu kadar coşkulu azimli ve kararlı bir ekibin liderliğini ve başkanlığını yürüteceğim. Ekip arkadaşlarımın desteği ve benim tutkumla yepyeni işlere öncü olacağımıza canı gönülden inanıyorum. En yüksek sesle ve en yüksek perdeden hep birlikte hayat birlikte güzeldir, dedik ve başardık.

    Uluslararası düzeyde de Üniversitemizi temsil etti

    Öğrencimiz Muammer Alhan Babat, aynı zamanda Biruni University Dental Students’ Association’ın (BUDSA) Kurucu Başkanlığını da yürütmektedir. Uluslararasında da Üniversitemizi defalarca temsil eden Muammer Alhan Babat, BUDSA ve International Association of Dental Students (IADS) işbirliği ile ‘Biruni University Clinical Exchange’ programının da başkanlığını yapmıştır. Öğrencimiz, Profesyonel çalışmalarını IADS ile yürütmeye devam etmektedir.

    Biruni Ailesi olarak, TDB 10. Dönem Merkezi Komisyonu Başkanı olarak seçilen İngilizce dişhekimliği 4. Sınıf öğrencimiz Muammer Alhan Babat’ı kutluyor, yeni döneminde ulusal ve uluslararası başarılarının devamını diliyoruz.