Uluslararası Kültür Festivali

Uluslararası Kültür Festivali Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

Uluslararası Kültür Festivali Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

Biruni Üniversitesi’nde dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler kültürlerini tanıtma ve bu farklı kültürlerin birleşimini keşfetmek amacıyla, üniversitemizin bahçesinde 8 Mayıs Çarşamba günü “Uluslararası Kültür Festivali” gerçekleştirildi.

Festivalde Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrenciler, kendi ülkelerinin geleneklerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı buldular. İran, Mısır, Libya, Cezayir, Pakistan, Suriye, Doğu Türkmenistan, Yemen, Kazakistan gibi farklı ülkelerden gelen 23 farklı milletten öğrencimiz açmış oldukları stantlarda hazırlamış oldukları yöresel yemekleri ve kıyafetleri sergilediler.

“Farklılıklar Zenginliktir”

Festivalle ilgili duygu ve düşüncelerini belirten Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Uluslararası kültür festivalleri büyük önem taşıyor. Çünkü yurt dışından gelen öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulduğu bu festivaller; Türk öğrencilerimiz ile uluslararası öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlıyor. Bu sebeple ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği gelenekselleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Festivale katılım sağlayan öğrenciler ise üniversite tarafından böyle bir etkinliğin hazırlanmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. Herkesin bu sayede kendi kültürünü tanıtma fırsatı bulduğunu, uluslararası öğrencilerin ve Türk öğrencilerin birlikte vakit geçirme şansı elde etmesinin çok anlamlı olduğunu söylediler.

Erken saatlerde gelerek hazırlıklara başladıklarını belirten öğrenciler, kültür festivalinde hem eğlendiklerini hem de farklı kültürlerin güzelliklerini gördüklerini ifade ettiler. Festivale katılan öğrenciler, farklı kültürlere ait yemeklerin tadına bakma imkânı buldu. Festivalde ayrıca uluslararası öğrencilerimizin kendi ülkelerine ait kıyafetlerle sergiledikleri oyunlar büyük ilgi gördü.