Üniversitemiz, Ulusal Çekirdek Eğitim Programı'na (UÇEP) Ev Sahipliği Yaptı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 14.01.2023 tarihinde Dekanlar Konseyi Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (UÇEP) çalıştayına ev sahipliği yapmıştır. Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, UÇEP 2020 çalışma grubu başkanı olarak UÇEP 2026 hazırlıkları kapsamında planladığı toplantıda; Tıp Fakültesi eğitiminde UÇEP’ in yeri, önemi ve kullanımı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmuştur. Farklı illerden gelen tıp fakülteleri dekanları ve dekan yardımcıları yanı sıra tıp eğitimine gönül verenler olmak üzere 175 kişi toplantıya katılım göstermiştir. Toplantıda 2020 UÇEP’ te yer alan çekirdek hastalıklar, semptomlar, temel hekimlik uygulamaları gözden geçirilmiştir. Tıp fakültesi mezun yetkinlik ve yeterlilikleri konuşulmuş; davranış bilimlerinin, sosyal ve beşeri bilimlerin tıptaki yeri ve önemi tartışılmıştır. Ayrıca 2026 UÇEP planlaması yapılmıştır. Başta dekanlarımıza olmak üzere tıp eğitimine gönül veren ve çalıştayımıza katılım gösteren tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.