YÖK’ten Üniversitemize 2 Kategoride Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü

YÖK’ten Üniversitemize 2 Kategoride Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü

    Üniversitemiz, yaptığı çalışmalarla ödüllendirilmeye devam ediyor. YÖK’ün düzenlediği “Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri 2022” sonuçlarına göre; Üniversitemiz “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde Turuncu Bayrak, “Sosyal Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” kategorisinde Mavi Bayrak olmak üzere 2 alanda Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü’ne değer görüldü.

     

    114 Üniversite Başvurdu
    Üniversitemizin engelli öğrencilerimizin kampüs ortamında eğitim, kültür ve spor alanlarında sorunsuz biçimde ulaşmalarını sağlamak için gerekli teknik ve fiziki şartları sürekli iyileştirme çalışmaları, YÖK tarafından ödüle değer görüldü. 2022 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreninde konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar, "Engelsiz Üniversite Ödülleri"ne bu yıl 114 üniversiteden 1074 başvuru aldıklarını, 84 üniversitenin 384 bayrak almaya hak kazandığını bildirdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar, Üniversitemizin, “Mekanda Erişilebilirlik”te Turuncu Bayrak ve “Sosyal Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” kategorisinde Mavi Bayrak Ödülü kazandığını açıkladı.

     


    Rektörümüz: Erişilebilir Üniversiteyiz

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, Üniversitemizin “Engelsiz koridorlar, engelsiz bahçe, engelsiz derslikler” engelsiz sosyal ve sportif alanlar sloganıyla yola çıktığını ve öğrencilerin kampüste hayatlarını kolaylaştırmak ve başarılarını arttırmak için çalışmalarına her zaman devam ettiğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, şu an da Üniversitemizdeki engelli öğrencilerimizin eğitim ortamına sorunsuz biçimde eriştiklerini dile getirerek “Engelli öğrencilerimizin kampüse en kolay şekilde erişebilmelerini, derslerden en etkili şekilde faydalanabilmeleri için gerekli tüm çalışmaları yaptık. Biruni Ailesi olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız.” diye konuştu.


    Turuncu Bayrak Nedir?

    Turuncu Bayrak, mekanda erişebilirlik anlamına geliyor. Turuncu Bayrak; açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesine ilişkin kanun, tüzük, imar planları, yönetmelik hükümleri, ulusal ve uluslararası standartlar gözetilerek, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygunluk açısından belli bir düzeyde gayret gösteren üniversitelere veriliyor.


    Mavi Bayrak Nedir?

    Mavi Bayrak, sosyo-kültürel Faaliyetlere erişebilirliği temsil ediyor. Engelli öğrencilerin, sosyal ve kültürel faaliyetlere erişimleri ve etkin katılımlarına yönelik alınmış olan tedbirleri ve hizmetleri destekleyen ve teşvik eden Üniversitelere veriliyor.