Çevrim İçi Vizyon Söyleşilerimiz Devam Ediyor

Çevrim İçi Vizyon Söyleşilerimiz Devam Ediyor

    Üniversitemiz kadrosunda bulunan alanında nitelikli ve donanımlı öğretim üyelerinin katılımıyla çevrim içi olarak düzenlenen “Vizyon Söyleşileri” ana başlığı altında “Öğrenmenin 38 Saniyesi” konulu seminer programlarımız tüm hızıyla devam ediyor.

    Vizyon Söyleşileri - Öğrenmenin 38 Saniyesi" seminer programlarımızla bu güne binlerce üniversiteye hazırlanan ortaöğretim kademesindeki öğrencilere meslekleri tanıtıldı. Birey ve toplum için mesleklerin önemi anlatıldı. Öğrencilere, yeteneklerine uygun meslek seçiminde yol gösterildi. Seminer programlarımız kapsamında bu hafta Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen seminere yüzlerce öğretmenimiz ve öğrenci katıldı.

    Çok yönlü bilim insanı: Biruni

    Seminerin açılış konuşmasını yapan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin Özcanlar, Ebu Reyhan el-Biruni’nin İslamın altın çağında yaşamış bir bilim insanı olduğunu dile getirerek, pek çok alanda eserler verdiğini belirtti. Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin Özcanlar, geçmişte insanların çok yönlü geliştirildiğine de dikkat çekti. Seminerde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, öğrenme üzerine düşünmenin etkileri hakkında bilgi verdi. Çocuk nörolojisi ve aynı zamanda genetik olmak üzere 2 alanda uzmanlığı bulunan Rektörümüz, beynin çalışma ve öğrenme biçimleri üzerine bilgilendirme yaparak kişinin kendisini tanımasın önemi üzerinde durdu. Rektörümüz, “Öğrenmeyi öğrenmek, mevcut bilgileri kullanarak kendi kendine bilgi üretebilmektedir. Bilgi değişik formda karşımıza çıktığında kullanabilmektedir” diye konuştu.

    Yeni Kitap Müjdesi

    Programda ayrıca Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanımız ve MYO Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Fatma Çelik, “Öğrenme Üzerine Beslenmenin Etkisi” başlıklı bir konuşma yaptı. Aynı zamanda Sayın Fatma Çelik, toplantıda yeni çıkan “Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı” kitabının müjdesini verdi. Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Hülya Kayıhan, “Öğrenmeye Psikososyal Yaklaşım” konulu bir sunum yaptı. Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Sayın Burak Önal ise Öğrenme Motivasyonu hakkında bilgilendirme yaptı.

    https://wetransfer.com/downloads/6176680c663fd616c63da79d4cf65ff020220218202949/9260dcd998bab25bc86b211bbec0f77220220218203006/e0fa2b