Eğitim Dünyası İftar Yemeğimizde Buluştu

Eğitim Dünyası İftar Yemeğimizde Buluştu

    Üniversitemizin geleneksel olarak her yıl düzenlenmiş olduğu iftar programımız eğitim dünyasından çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

     

    Üniversitemizin geleneksel olarak her yıl düzenlenmiş olduğu iftar programımız yoğun katılımla gerçekleşti. Program, Dutluk Cami İmamı Sayın İbrahim Köse’nin kuran tilaveti ve ezan okumasıyla başladı. İftarlarını açan konuklarımıza, Bakırköy Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ilahi dinletisi ve semazen gösterisi sundu.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının faziletinin saymakla bitmeyeceğini dile getirerek Ramazan ayının paylaşma, kalplerin huzurla doldurmasının önemine vurgu yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, “8 yıl önce Biruni Üniversitesi’ne başlayan öğrenciler; bugün doktor, diş hekimi, mühendis, mimar, öğretmen, hemşire, ebe, sağlık teknikeri ve daha sayamadığımız pek çok mesleğe sahip olarak bugün toplumumuz için görevlerinin başındalar. Ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu ilmi, bilimi üreterek ve fark oluşturan gençleri yetiştirmemizde bizlere kattığınız değer için sizlere sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

    Gelenekten geleceğe

    Üniversitemiz ilk günden itibaren gelenekten geleceğe taşıdığı bilgi birikimini toplumumuza aktarmaya devam ettiğine vurgu yapan Rektörümüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrenciler tarafından en çok tercih edilen Üniversitemiz, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin TÜBİTAK başarılarıyla Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1’inci, tüm üniversiteler arasında ise 4’üncü olmanın gururunu yaşıyoruz. Biruni Üniversitesi olarak alanında en iyi akademisyenlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla öncü olmaya ve bu birikimimizi uluslararası standartlara sahip 2’nci yeni hastanemize taşıyoruz. Ülkemiz için, bilim için, dünyada ses getiren bilim insanları yetiştirmemiz için yolumuza tüm hızımızla devam ediyoruz. Bilime ve eğitime verdiğiniz tüm emekler için teşekkür ederim.”

    “Bir Medeniyet Bilgini Biruni Belgeseli”ne Yoğun İlgi

    Rektörümüzün konuşmasının ardından Üniversitemiz, Kültür Bakanlığı, Özbekistan Kültür Bakanlığı ve İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi’nin (MED-AR) katkılarıyla hazırlanan "Bir Medeniyet Bilgini Biruni” belgeseli konuklarla paylaşıldı. İftar programı, müzik dinletisinin ardından sona erdi. Belgesel, aynı zamanda 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 20.00' de TRT2 ekranlarında da seyirciyle buluşacak.